KLIK OG KOM TIL FORSIDEN

 Debut laks og 4 x PR

 

Denne fangstrapport deltager i

Årets Waders fisker 2011

 

 

Denne fangstrapport deltager i månedstrækningen Læs regler

 

 

 

 

 

Navn på fanger: Tobias Venø Holland

Fiske art: Laks                  

Størrelse kg: 5,5 - 7,3 - 8,7 - 10,5

Længde cm: 84 - 93 - 100 - 111

Fisk genudsat: nej x 4

Fangst plads: Gaula, Norge

Agn: Spinner

Fangst dato 09/07 - 18/07 

 

Så blev det endelig d. 6/7 2011 og tid til at tage til Gaula. Da jeg missede turen sidste år pga. min datters fødsel var jeg stærkt opsat på at dette skulle være turen, hvor jeg skulle fange min første laks. Første fiskedag bød på laks til mine medfiskere, mens jeg ikke havde mærket noget. Poul siger, at jeg skal fiske en sten af, som han mener, skal holde fisk inden vi går hjem og BUM, så var der laks. Fik lov at fighte dyret i ca. 5 minutter inden den desværre vandt kampen, men for pokker hvor var den stærk og hvor satte det dog ekstra gang i laksedrømmene.

 

Dagen efter var jeg tilbage ved elven og efter ca. 25 minutters fiskeri hugger en god laks. Jeg får fat i svigerfar, som går et godt stykke nedstrøms og han bistår med råd til fighten og en perfekt håndlanding efter ca. 10-15 minutter med lange udløb og vilde ryk i stangen. NØJ hvor var den flot og hvor var det dog det vildeste adrenalin-kick jeg har oplevet. 5,5 kg spejlblank hunfisk. Virkelig fedt.

 

2 dage efter stod jeg igen ved stenen som Poul for et par dage siden mente holdt fisk. Det havde været en rigtig skod dag med vådt tøj, våde smøger og glemt madpakke. Eneste lyspunkt var svigerfars 5 kg hanfisk, som jeg landede. Besluttede mig dog for at kaste lidt over stenen, for den havde jo holdt fisk den anden dag og jeg kunne måske få lov at få en revanche. Første kast giver ingenting, men i andet kast ser jeg en stor blankside komme frem fra stenen og hugge efter min spinner. Desværre misser den, men DEN var stor. Havde jeg ikke været sikker på at den var stor, havde svigerfars råb og vilde hop op fra hans stol forsikret mig om det. 3 kast til og så startede den vildeste fight jeg har oplevet. Fisken tog omkring 30 meter på noget der ligner halvandet sekund og jeg fik sgu min sag for. men denne gang var det mig der sejrede og jeg kunne skrive endnu en laks på CV'et. 7,3 kg hunfisk med en smule farve, men stadig vildt flot.

 

Dagen efter var jeg heldig igen. Et kraftigt hug i midten af en stor pool leverede 15-20 minutters fight og 8,7 kg spritblank hunfisk. Det var sgu lakselykke det her og at den så var 100 g større end svigerfars største til dato gjorde det kun bedre :)

 

Herefter skulle der gå en lille uge, hvor jeg ingenting mærkede. Jeg brugte måske også lidt mere tid med familien og mindre ved elven, da jeg syntes det egentlig var fint, hvad jeg havde oplevet. Men da svigerfar så dukkede op med 9,0 kg hanfisk måtte jeg jo se om jeg kunne komme foran i vores lille konkurrence. Jeg tog min svoger, som ikke tidligere har fisket med til elven og brugte en 5-6 timer på kun at fange bund og miste spinnere. Vi havde egentlig givet op og sad bare og drak en øl, mens vi lavede undskyldninger om hvorfor vi ikke havde fanget noget. Pludselig springer en mindre fisk fri af vandet og jeg tænker, at den må være blevet skræmt af en større siden den springer. Jeg griber stangen og 2 kast, så er der igen fast fisk. Den er tung kan jeg mærke og da halen først kommer til syne begynder jeg at håbe, at jeg igen kan slå svigerfars PR. Omkring 20 minutter og et par mislykkedes landingsforsøg senere ligger der 111 cm 10,5 kg noget farvet hanfisk på stenene. FEDT!

 

 Tobias Venø Holland

 

 

 

 

 

 

 

 klik på billeder og se dem i stort format