KLIK OG KOM TIL FORSIDEN

Kæmpe laks og ål på 6,6 fods stang..!  

 

Denne fangstrapport deltager i pointkonkurrencen læs regler

 

Sponsor i Waders månedsudtrækning

  GrejOnline.dk, Almas, Jagt & fiskeriMols Linien,

Jægeren og Lystfiskeren, Sparekassen Himmerland,

Volstrup Fiskepark, Torpedo aps, Fiskeavisen.

  Denne fangstrapport deltager i månedstrækning læs regler

Navn på fanger: Esben Stevn
Fiske art: Quinnat Salmon - New zealand long finned eel
Størrelse kg: 8,2- 4,1
Længde cm: 90- 106
Fisk genudsat: nej- ja
Fangst plads: Opuha river
Agn: spinner-spinner
Fangst dato 27-3-08

 

Var som så mange andre af dagene ude at lede efter spændende steder, hvor der kunne være et par ørreder. Havde et par dage forinden haft kig på en dæmning ved lake Opuha ved dæmninger starter Opuha river og der var et par gode huller med lidt roligt vand lige nedenfor selve dæmningen. Jeg spejdede efter ørreder og så en virkelig god fisk cruise rundt og tage små fluer i det rolige vand lige uden for hovedstrømmen, gav den et par kast med tørfluen men skræmte den.

Tog spinnestangen og nærmest bare for sjov lagde et kast ud i den stærke strøm, kunne se at der var rigtig dybt ude foran mig så lod spinneren synke nogle sekunder for jeg begyndte at spinne ind halvvejs inde ser jeg spinneren arbejde sig op fra dybet, vandet var meget klart så kunne følge med i det hele.

Sekundet efter ser jeg en kæmpe fisk komme op fra bunden og sluge spinneren, hvorefter den vælter lidt desorienteret rundt i vandmasserne. Kunne med det samme se at der var tale om en quinnat salmon og blev allerede nu nervøs for fisken var stor kunne jeg se rigtig stor, og jeg stod der med min lette ørredstang på 6,6 fod og 0,15 fireline og fisken havde taget en størrelse 2 mepps, så jeg var helt sikker på at alt kunne gå galt.. efter de første sekunder hvor fisken vælter lidt rundt kommer der liv i den på sekunder får den revet ca. 50 meter line af hjulet som skriger så vandvittigt at jeg begynder at blive bange for at det er mere end det kan holde til. Får fisken pumpet lidt ind igen men igen tager den det vildeste udløb i den stærke strøm. sådan forsætter det 3-4 gange for den kommer ind i lidt roligere vand og bare går tungt ikke så langt fra mig på et tidspunkt står den tæt på mig men desværre længere væk end jeg kan gribe den om halen. Da den står der ser jeg til min overraskelse at 2 mega store ål kommer op for at se på påstyret, den ene napper laksen i halen og så tager den et rigtig vildt udløb på 20 m. ca. ned til bunden i den store dybe pool hvor jeg står.

Til min rædsel mærker jeg den alt for kendte fornemmelse i linen når den er blevet snoet om noget grøde og langsomt giver sig (en slags underlig knirken i stang og line som i sikkert alle kender) prøver et på at lægge så meget pres på som muligt men begrænset hvad stangen kunne holde til prøver så at give fri line men heller ikke det hjælper. Tænder en cigaret og prøver at lave en slagplan, havde lagt mærke til at spinneren sad solidt i fiskens mund så var næsten sikker på at den stadig var der, overvejede et sekund om jeg skulle smide tøjet og dykke de 5-6 meter ned til bunden for at få linen fri af grøden men nej satme med de store ål jeg lige havde set, begyndte at få den skuffede fornemmelse som hvis jeg allerede havde mistet fisken. Gav den et sidste forsøg med at lige pres på med stange og til min glæde gav linen sig og fisken kom til syne, fisken var nu godt træt og efter 5 min. mere kunne jeg lande den med et godt greb om halen. Var helt euroforisk over fangsten og gik rundt i 10 minutter bare og kiggede på den. Vejede den til 8,2 kg. og 90 cm. sikke en fisk, ny PR indenfor fedtfinne fiskene..

Så ud af øjenkrogen en kæmpe ål så satte spinneren ned foran den med et lille stykke gælle på fra laksen og den slugte den i en mundfuld ikke så dramatisk en fight, men rimelig sjovt at holde en sådan søslange for at få taget et par billeder..

 

Glæder mig til at vise alle de fantastiske billeder hernede fra..

 

Knæk og bræk til jer derhjemme.

 Esben Stevn

 

 

 klik på billeder og se dem i stort format